Lesaanbod

Binnen de yogastudio van Ashraya Yoga worden diverse stijlen van yoga aangeboden. Er is dus altijd wel een vorm die bij je past ~

Yin Yoga
Yin Yoga is een rustige variant van yoga, waarbij je 3 minuten of langer in een houding zit of ligt, om zo de diepere lagen van het lichaam te stimuleren. Yin Yoga leert je om rustig aan te doen, te ontspannen en los te laten ~

Vinyasa Flow - Ashtanga Yoga Mysore
Vinyasa Flow betekent ook wel ademhaling en beweging aan elkaar gekoppeld. Het is een actieve les gebaseerd op Astanga Yoga.

Ashtanga Yoga is een traditionele yogavorm uit Mysore India. Deze actieve variant van yoga, waarbij de ademhaling en de beweging aan elkaar zijn gekoppeld en bandha's en drishti onderdeel vormen, is een individuele practise vernoemd naar de stad waar het vandaan komt (Mysore). Deze vorm van yoga zorgt voor meer kracht, stabiliteit, flexibiliteit en conditie, waarbij dit verder gaat dan allen het fysieke. Ash(ta(u)) betekent acht in Sanskriet. Het betreft dan ook de acht kroonbladen* van de yoga die allen integraal samenwerken binnen de Ashtanga practise.

*(yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi)

Yin / Yang Yoga
'Best of both worlds'. Tijdens deze les komen de Yin (rustig) en Yang (actief samen) ~

Yoga Nidra

Tijdens Yoga Nidra word je meegenomen in een diepe ontspanning, die zelfs dieper gaat dan slaap. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust. Waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam kan werken, maar waarbij je ook in een ontvankelijke staat komt waarin je de mogelijkheid aaneengesloten te werken aan jezelf d.m.v. het bepalen van jouw intentie (bijv, meer innerlijke rust). 


Aura en Chakra's
Tijdens dit evenement besteden we aandacht aan het aura en de 7 hoofdchakra's. We gaan in op de betekenis, welke yogahoudingen er kunnen worden beoefend om te openen / stimuleren en welke alternatieven er nog zijn om een eventueel verdere positieve stimulans te creëren ~

Meditatie & Breath
'When the breath is calm, the mind is still.' Iedere derde week van de maand is er een 'Meditatie & Breath' evenement, waarin we kennismaken met diverse meditatie -en ademhalingstechnieken ~

Klankschalen  
De klankschaal is afkomstig uit de Tibetaans Boeddhistische gebieden rond de Himalaya. Door kenners wordt het instrument daarom ook wel Himalaya klankschaal genoemd. Er bestaan verschillende theorieën over de oorsprong ervan, maar zeker is dat de singing bowl een belangrijk onderdeel is geworden van het Boeddhisme over heel Azië. Wanneer de tibetaanse klankschaal klinkt, weten de boeddhistische monniken dat het gebed begint. Ook eindigt elke meditatie sessie met de klank van de schaal.

Binnen Ashraya Yoga wordt tijdens de les gewerkt met een klankschaal en er worden workshops met klankschalen georganiseerd.

Vrouwencirkel

Op 18 november werd de eerste vrouwencirkel

georganiseerd, waar yoga en muziek in samen kwamen. We genoten van live gitaarmuziek, klankschalen en werden meegenomen in het zingen van mantra's. Onder het genot van een thee'tje en een vega-snackje, waren we echt samen en gingen we de verbinding aan.

Door die eerste fijne ervaring van 18 november, geven we graag een vervolg hieraan met een nieuwe vrouwencirkel op zaterdag 27 januari van 19.00 - 22.00 uur. Om zo samen te blijven komen, te verbinden en het pad verder uit te diepen. Je kan ten alle tijden instappen en aansluiten 

Les -en vakantierooster

Bij Ashraya Yoga worden wekelijks onderstaande lessen aangeboden.

Lesrooster (regulier)

Maandag
~ 19.00 - 20.15 uur; Vinyasa Flow (Ashtanga based) 

~ 20.30 - 21.45 uur; Yin Yoga  


Woensdag 

~ 10.00 - 11.15 uur; Yin Yoga
~ 19.00 - 20.15 uur; Vinyasa Flow (Ashtanga based)

~ 20.30 - 21.45 uur; Yin Yoga

 
Donderdag
~ 10.00 - 11.15 uur; Yin Yoga

~ 20.00 - 21.00 uur; Yang / Yin Yoga

Vanaf medio maart nieuwe les op het rooster op donderdagen; 19u - 20.15u Vinyasa Flow en 20.30u - 21.45u Yin met nieuwe docent Lonneke.


Zaterdag
~ 10.00 - 11.15 uur; Easy Flow / Yin/Yang Yoga 

 

Vakantierooster

De studio is tijdens schoolvakanties gesloten. Dit is in de prijs inbegrepen, zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.

De eerstvolgende vakantie/sluiting is de voorjaarsvakantie van 18 t/m 26 februari.


Wil je graag een proefles volgen? Meld je dan hier aan!

Evenementen


Hieronder staat het overzicht met de eerstvolgende evenementen. Mocht je vragen hebben of wil je graag meedoen, klik dan hier.


5 februari ~ Aura & Chakra's
10.00 - 12.00 uur
€15.-
locatie; De Pinckart 46-G in Nuenen
 

Tijdens deze extra lange Yin Yoga les, besteden we aandacht aan het aura en stimuleren we de diverse chakra's door middel van het toepassen van diverse Yin-houdingen. 


Aanmelden voor Aura & Chakra's?

17 februari ~ Yoga Nidra ~ Ga je mee op reis?

19.30 - 21.30 uur 
€25,- 


'Tijdens deze reis word je meegenomen in een diepe ontspanning, die zelfs dieper gaat dan slaap. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust. Waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam kan werken, maar waarbij je ook in een ontvankelijke staat komt waarin je de mogelijkheid aaneengesloten te werken aan jezelf d.m.v. het bepalen van jouw intentie (bijv, meer innerlijke rust).


Aanmelden voor Yoga Nidra?

19 maart 2023 ~ Yin Yoga Singing Bowls 
10.00 - 12.00 uur 

€20,- 

'Tijdens deze XXL Yin Yoga Class komen Yin Yoga en Klankschalen samen & versterken ze elkaar's helende werking. 

 

Aanmelden voor Yin Yoga Singing Bowls?

5 maart 2023 ~ Cacao Ceremonie

11.30 - 15.00 uur 

€35,- 

Op 5 maart wordt er een Cacao Ceremonie georganiseerd, waarbij de cacao ons mee op reis gaat nemen de rust en ontspanning in, maar bovenal mee ons hart in. Aan alle ruis voorbij, wat er zich echt in ons hart afspeelt. Dit onder begeleiding van Yin Yoga en live muziek.

Aanmelden voor Cacao Ceremonie?