Lesaanbod & Workshops

Binnen de yogastudio van Ashraya Yoga (gemeente Nuenen) worden diverse stijlen van yoga aangeboden. Er is dus altijd wel een vorm die bij je past ~

Yogavormen bij Ashraya Yoga ~

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga, ook wel de 8 kroonbladen van de yoga is een actieve vorm van yoga, waarbij we een vaste volgorde in houdingen hanteren. Op 21 april en 25 mei 2024 organiseren we een Ashtanga Yoga Introductieworkshop ~


Ashtanga Yoga is een traditionele yogavorm uit Mysore India. Deze actieve vorm van yoga, waarbij de ademhaling en de beweging aan elkaar zijn gekoppeld en bandha's en drishti onderdeel vormen. 
 

Easy Morning Flow
Deze Easy Morning Flow is een zachte yogales, waarbij deze de ene keer wat meer Yin is en de andere keer wat meer in een rustige flow wordt gegeven.

De les valt onder een rustige - en zachte vorm van yoga. Waarbij pranayama en meditatie zit inbegrepen.

Hatha Yoga
Hatha Yoga is éen van de oudste vormen van yoga en vormt voor vele andere vormen de basis. Hatha Yoga is zelftransformatie gericht op fysieke, emotionele, mentale, intellectuele en spirituele aspecten van ons bestaan. Het draait om het in balans brengen van lichaam, geest en energie. Zo kunnen we lijden (dukha) verminderen en geluk (sukha) vergroten ~ 

Yin Yoga
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga, waarbij je 3 minuten of langer in een houding zit of ligt, om zo de diepere lagen van het lichaam te stimuleren. Yin Yoga leert je om rustig aan te doen, te ontspannen en los te laten ~

Yin / Yang Yoga
'Best of both worlds'. Tijdens deze les komen de Yin (rustig) en Yang (actief samen) ~

Yin Yoga Nidra

Tijdens deze les starten we zoals bij Yin Yoga met Yin Yoge houdingen, waarna we een korte Yoga Nidra  beoefenen op het einde. Hier word je meegenomen in een diepe ontspanning, die zelfs dieper gaat dan slaap. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot rust. Waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam kan werken, maar waarbij je ook in een ontvankelijke staat komt waarin je de mogelijkheid aaneengesloten te werken aan jezelf d.m.v. het bepalen van jouw intentie (bijv, meer innerlijke rust) ~


Overige onderwerpen bij Ashraya Yoga ~

Aura, chakra's & meridianen
Binnen de lessen wordt aandacht besteed aan chakra's, het aura en de meridianen. 
 

Cacao Ceremonie
Op 1 september staan er weer een Cacao Ceremonie gepland. 

Cacao Ceremonies zijn een eeuwenoud ritueel uit Midden -en Zuid Amerika. Ze zijn bedoeld om verbinding te maken met het goddelijke en het goddelijke in jezelf.

Het brengt je in contact met je intuïtie en je innerlijke wijsheid en geeft je antwoorden op de vragen uit je hart. Ook is het nog eens onwijs gezond voor je en zit cacao vol met vitamines A, C, D, E, B-complex. Ook mineralen als magnesium, calcium, ijzer, zink, .. 


Meditatie & pranayama
'When the breath is calm, the mind is still.'

Binnen de lessen zijn meditatie en ademhalingsoefeningen (pranayama) integraal opgenomen.


Klankschalen  
De klankschaal is afkomstig uit de Tibetaans Boeddhistische gebieden rond de Himalaya. Door kenners wordt het instrument daarom ook wel Himalaya klankschaal genoemd. Er bestaan verschillende theorieën over de oorsprong ervan, maar zeker is dat de singing bowl een belangrijk onderdeel is geworden van het Boeddhisme over heel Azië. Wanneer de tibetaanse klankschaal klinkt, weten de boeddhistische monniken dat het gebed begint. Ook eindigt elke meditatie sessie met de klank van de schaal.

Binnen Ashraya Yoga wordt tijdens de les gewerkt met een klankschaal en er worden workshops met klankschalen georganiseerd.

Vrouwencirkel

Op 18 november werd de eerste vrouwencirkel

georganiseerd, waar yoga en muziek in samen kwamen. We genoten van live gitaarmuziek, klankschalen en werden meegenomen in het zingen van mantra's. Onder het genot van een thee'tje en een vega-snackje, waren we echt samen en gingen we de verbinding aan. Wil je graag een proefles inplannen of je aanmelden voor een evenement? Meld je dan hier aan.

Les -en vakantierooster

Bij Ashraya Yoga worden wekelijks onderstaande lessen aangeboden.
Lesrooster (regulier)

Maandag
~ 19.00 - 20.15 uur; Ashtanga Yoga (Roxanne)

~ 20.30 - 21.45 uur; Yin Yoga (Roxanne)


Dinsdag
~ 9.30 - 10.45 uur; Ashtanga Yoga (Roxanne)
Gepauzeerd
~ 19.00 - 20.15 uur; Yin Yoga (Roxanne)
~ 20.30 - 21.45 uur; Yoga Nidra (Roxanne)


Woensdag 

~ 10.00 - 11.15 uur; Yin Yoga (Roxanne)
~ 19.00 - 20.15 uur; Ashtanga Yoga (Jolanda)

~ 20.30 - 21.45 uur; Yin Yoga (Jolanda)

 
Donderdag
~ 10.00 - 11.15 uur; Yin Yoga (Roxanne)

~ 19.45 - 21.00 uur; Yang / Yin Yoga (Roxanne of Arabella)


Vrijdag
~ 9.00 - 10.15 uur; Ashtanga Yoga (Roxanne)
~ 10.30 - 11.45 uur; Easy Flow Yoga (Roxanne)

Zaterdag
~ 9.00 - 10.15 uur; Yin Yoga (Jolanda)

~ 10.30 - 11.45 uur; Hatha Yoga (Jolanda)

Zondag
-

Vakantierooster

De studio is tijdens schoolvakanties gesloten. Dit is in de prijs inbegrepen, zie hiervoor ook de algemene voorwaarden.

De eerstvolgende vakantie/sluiting is de meivakantie 6 - 12 mei.

De studio is gesloten met de carnavalsvakantie (1 week), meivakantie (1 week), zomervakantie (2 weken), herfstvakantie (1 week) en kerstvakantie (2 weken).


Ook is er de mogelijkheid tot privéles of bedrijfsyoga. 


Wil je graag een proefles volgen? Meld je dan hier aan!

Evenementen


Hieronder staat het overzicht met de eerstvolgende evenementen. Mocht je vragen hebben of wil je graag meedoen, klik dan hier.


31 mei 2023 ~ Vrouwencirkel

19.30 - 22.30 uur 

€40,- 

We gaan samen de verbinding aan met onszelf en met elkaar. Dit onder begeleiding van Yin Yoga en klankschalenbad.

Incl. snacks & bev.

Aanmelden voor Vrouwencirkel?

21 april en 25 mei 2023 ~ Ashtanga Yoga Introductieworkshop
10.00 - 14.00 uur 
€45.-
locatie; De Pinckart 46-G in Nuenen
 

Tijdens deze introductieworkshop maak je kennis met de wereld van Ashtanga Yoga. De primary series als hoofdonderwerp, met houdingen tot de halve serie, zullen worden beoefend en/of behandeld tijdens de interactieve sessies.

Verder onderwerpen tijdens deze workshop zijn o.a. ~
Tristana; ujjayi breath (pranayama), bandha's (energiesloten) en dhristi (focus van de zintuigen), de yogafilosofie & geschiedenis van Ashtanga Yoga en Yoga Sutra's.


Aanmelden voor de Ashtanga Yoga Introductieworkshop? 

24 mei 2023 ~ Cacao Ceremonie

19.30 - 22.30 uur 

€40,- 

Op 23 februari wordt er weer een Cacao Ceremonie georganiseerd, waarbij de cacao ons mee op reis gaat nemen de rust en ontspanning in, maar bovenal mee ons hart in. Aan alle ruis voorbij, wat er zich echt in ons hart afspeelt. Dit onder begeleiding van Yin Yoga en klankschalenbad (Roxanne).


Aanmelden voor Cacao Ceremonie?

26 april 2024 ~ Sessie Verbonden Ademhaling
19.30 - 21.30 uur 

€35,- 

Tijdens deze Sessie Verbonden Ademhaling verbinden we de in -en uitademing met elkaar. Hierdoor verandert de zuurgraad en kunnen we onze gedachtenstroom meer loslaten. Eventuele spanningen en emoties krijgen de ruimte om te worden verwerkt.

 

Aanmelden voor Verbonden Ademhaling?