Ashraya Yoga


Ashraya Yoga is ontstaan uit liefde voor de yoga en de wens om deze liefde en enthousiasme te mogen delen met anderen.

Ashraya betekent in het Sanskriet ook wel steun, hulp, rustplaats, toevlucht en bescherming. Dit is dan ook wat ik je wil bieden tijdens de lessen, een gevoel van veiligheid en een plek waar je dit kan vinden (ook in jezelf).


Zo was ook voor mij de yoga op een gegeven moment daar. Zoals de eerste sutra het omschrijft; 'Atha Yoganusasanam' - 'En toen was daar yoga'.

Na jaren van alles te hebben gedaan en te hebben geprobeerd, kwam ongeveer 10 jaar geleden yoga op mijn pad. Na van diverse vormen te hebben geproefd, kwam daar Ashtanga Yoga en ik was verkocht. In de loop der jaren heb ik Yin Yoga leren kennen en zeer leren waarderen voor haar zachtheid. 

Het gevoel van dankbaarheid is enorm om de yoga te mogen delen met anderen en mensen wellicht een klein stapje te kunnen helpen of ondersteunen in hun yogapad. 


Zelf ervaar ik door het practisen van yoga meer compassie voor mezelf, voor de omgeving om mij heen en voor anderen. Ook geeft het me meer innerlijke rust en kan ik daar terug naar toe, door het beoefenen van de yogahoudingen/asana's. Door de meditatieve stand van de mind te bereiken via de asana's, ervaar ik meer rust en kom ik meer en meer in het NU te leven, los van gedachten.

Tijdens de lessen werken we samen. We leren elkaar goed kennen en er is alle ruimte om jezelf te zijn. We creëren zachtheid d.m.v. durven los laten en vinden toch ook wel wat uitdaging in de houdingen. Samen vinden we de Yin in de Yang en de Yang in de Yin. 


'Yoga is de weg naar binnen, de weg naar wie je écht bent en kunt zijn'